The Trashy 12

12 Major Sources of Plastic Pollution

Här är ren gåta för dig: Vad är så oerhört bekvämt att många inte verkar bry sig om hur dyrt, fult eller skadligt för miljön det är? Juste – plast.

Jag talade nyligen med en grupp ledare om problemen som härstammar från plastavfall, speciellt den typ som till slut hamnar i havet. Plast i havet är otroligt dyrt att ta bort, och förvandlar våra stränder och vattendrag till fula soptippar. Värst av allt, det kan vara dödligt för havslivet som misstar det för mat.

Den ultimata lösningen till detta världsomfattande problem är inte enbart att städa upp och ta bort. Istället är den viktigaste åtgärden förebyggande – att stoppa plastavfallet vid källan och förebygga att skräp hamnar i våra vattendrag.

I ett försök att stoppa de stora mängder plast i havet, har vi skapat en lista med de ”Trashy 12”, några av de värsta bovarna och stora orsakerna till plastavfall som är vanliga i många hem, tillsammans med några förslag på hur man blir av med dem.

  1. Vattenflaskor i Plast – Denna engångs-sensation har blivit en mardröm för våra vattendrag och stränder. Återanvändbara flaskor är svaret. Ifall du inte kan undvika en plastflaska, låt säga på ett socialt event, se då till att fylla den på nytt och återvinn den när du kommer hem.
  2. Kaffekapslar och/eller Tepåsar – De må vara små, men totalt sätt skapar de väldigt mycket avfall i vår miljö. En källa uppger att antalet kaffekapslar som begravdes enbart under 2014, skulle kunna cirkulera jorden 12 gånger. Använd en kaffekanna med återanvändbart filter för att brygga ditt kaffe. Testa också en tekanna med löste för att skapa en underbar arom, gott te, och inget avfall – bortsett från biologiskt nedbrytbara teblad.
  3. Engångsmuggar till kaffe – Detta inkluderar engångsmuggar, lock, omrörare, etc. Be din barista blanda i socker, eller röra runt det med grädde innan kaffet hälls i. En termomugg från ditt hem håller ditt kaffe varmt i timmar utan plastlock eller engångsmugg att kasta efteråt.
  4. Take Away-förpackningar – Detta är svårt att undvika, med en hel familj på språng. Men Styrofoam® är ett av de svåraste och mest ihärdiga plastbaserade material. Håll utkik efter restauranger som erbjuder plastförpackningar du kan återvinna, eller ta med en matlåda hemifrån när du kan.
  5. Engångsbestick
  6. Engångssugrör i Plast – Sugrör är det femte mest vanliga avfallet som hittas i ”The International Coastal Cleanup”. Sugrörets hållbarhet, hållfasthet och förmåga att samla på sig och koncentrera gifter gör det speciellt skadligt för havs liv. Ta istället med dig Norwex Sugrör i rostfritt stål. En så enkel lösning!